Impossible Traverse

Еден од најкомплетните светски „outdoor“ атлети, Kilian Jornet во мисија да ги искачи сите 7 врвови во Ромсдален долината. Планот е да се поминат 77km со 9000D+ за 24 часа. Нормално превозни средства не се дозволени.

За македонката што го комплетираше проектот 7 врвови (највисоките на сите континенти) прочитајте ТУКА