Јана Атанасовска прва на Ски Интеркритериум 2020

Јана Атанасовска го освои првото место на Ски Интеркритериум 2020 во слалом трката до 14 години, која се одржа во ски центарот „Рички“ во Чешка. Нашата скијачка имаше нешто послаба прва трка со време од 36.12 секунди, но на втората трка беше подобра за речиси 2 секунди од конкуренцијата и победи на трката со време од 1 минута 14 секунди и 36 стотинки.

skiing-jana-slalom

Во машка конкуренција во категоријата У14 во салоломот Данило Илиев заврши на 11. позиција, а Никола Деспотовски излета од патеката. Во велеслаломот Илиев заврши на 24 позиција.

first-place-jana

logo-beyond-the-results