Позади камерите со Килиан Жорнет

Влегувањето во триесеттите години за Килиан Жорнет, најголемиот светски планински спортист, се совпадна со најдобрата и најлошата година од неговиот живот. Овој документарен филм го следи Жорнет преку интензивна 10-дневна турнеја во 10 градови низ целиот свет, овозможувајќи и на јавноста да види, за прв пат, сè што се случува околу професионалниот спортист, и да ја открие неговата помалку позната страна. Помеѓу презентациите, интервјуата и обврските кон спонзорите, и со само неколку часовно спиење се навраќа на годината обележана со повреди, за тоа како постигнува рамнотежа помеѓу конкуренцијата и личните проекти и за раѓањето на неговата прва ќерка.

Целиот документарец може да го погледнете на овој линк.

Официјален трејлер: