40 часа качување за 4 дена

Италијанските водичи Francois Cazzanelli и Francesco Ratti направија еден несекојдневен подвиг. Имено двајцата успеаа да го искачат гребенот што ги спојува: „Furggen“ планинскиот ланец, „Matternhorn“, „Grandes Murailles“ и „Petites Murailles“. Целиот гребен е составен од 20 врвови, од кои „Matternhorn“ е највисок со 4478 м.н.в., а најнискиот е „Mont Blanc du Créton“ со 3406 м.н.в. Воедно ова претставува и прво искачување на овој „Хималајски стил на гребен“ во зимо. Повеќе за овој подвиг можете да причитате ТУКА.