Чупино Винтер Вертикал 2020

Чупино вертикал е трка во дисциплината вертикален километар во која натпреварувачите искачуваат околу 1 км висинска разлика во должина од максимум 5 км со дозволена отстапка од 5-10%.
Tрката е со должина од 5500 м и висинска разлика од 1030 м. Стартот е од центарот на с. Блатец во 10.00 часот, а финишот на врвот Чупино без временско ограничување.

Повеќе информации за настанот: https://facebook.com/events/2859932987358227/?ti=cl

Одлично загревање за новата сезона!