Човек истрчал 50 km во соба

Поради епидемијата на „Корона“ вирусот, неколку градови во Кина воведоа карантин за своите граѓани од разбирливи причини. Сепак кога еден маратонец ќе го затворите во куќа (при тоа нема да му обезбедите лента за трчање) мора да смислува инвентивни начини како да си го одработи тренингот. Затекнат во оваа состојба, кинезот „Pan Shancu“ одлучува да спои 2 маси во својата куќа и да врти кругови околу нив се со цел да си го заврши превидениот „Long run“. Така вртејќи овој човек стигнал до бројка од 50 km или 6,250 круга (еден круг бил во должина од 8 метри) за време од 4:48:44. Уште поневеројатно е фактот што човекот е аматер и сето ова не го направил од што морал, туку едноставно го фатило „сафра“ да седи цел ден дома.

Извор: https://www.theguardian.com/world/2020/feb/12/coronavirus-chinese-man-under-lockdown-runs-31-miles-in-his-living-room


beyond-the-results-logo