Резултати од Охрид Ултра Треил

После мали технични проблеми, ги имаме неофицијалните резултати од „Ohrid Ultra Trail“. Иако сите учесници се еден вид на победници, сепак правилата наложуваат некој да биде и на подиумот. На големата трка, „Ohril Ultra Trail 107K“ победник е Gregor Hain, на второ место е Жикица Ивановски на трето мето Gentian Likaj. Во женска конкуренција прва заврши Arineta Mula, на второ место Сања Најдовски и на трето место Uta Ibrahimi. Првите три места на „Galicica Ultra 66k“ ги освоија, Дејан Ангелоски, Антонио Каранфилоски и Александар Еленин во машка категорија, додека пак кај девојките најбрзи беа Erida Kurshumlija, Ивана Пекевска и Бисера Николовска. На најкратката трка од сите, „Letnica Trail 18K“, победник во машка конкуренција е Илија Пајмакоски додека пак кај дамите најбрза беше Марија Пеликон.


beyond-the-results-logo