Резултати од националното првенство на 10 000 метри

На 08.03.2020 (недела), беше одржано националното првенство во трчање на 10 000 метри во организација на Атлетската Федерација на Македонија. Кај девојките првите три места ги освоија: Адријана Поп Арсова (36.54.42), Миљана Ристиќ (41.01.85) и Весна Кираџиева (43.14.20) додека пак во машка конкуренција на подиумот се искачија: Атанас Анчевски (33.01.06), Мартин Милошевски (34.32.21) и Марјан Бонев (34.36.54). Честитки до сите учесници и им посакуваме успешна сезона.

Официјалните резултати можете да ги погледнете ТУКА


beyond-the-results-logo